Thursday, 31 December 2015

Considerations For 2016


1.ON EARNING : Never depend on single income. Make investment to create a second chance .

2.ON SPENDING : If you buy things you do not need, soon you will have to sell things you need. Jadi, kena selalu hati2 bila membeli terutama kita yang perempuan ni. ^^

3.ON SAVINGS : Do not save what is left after spending, but spend what is left after saving

4.ON TAKING RISK : Never test the depth of a river with both feet.

5.ON INVESTMENT : Do not put all eggs in one basket! 


6.ON EXPECTATIONS : Honesty is very expensive gift. Do not expect it from cheap people.

7.Past is a waste paper, present is a newspaper, and future is a question paper. Come out of your past, control the present and secure the future

8.When bad things happen in your life , you have three choices. You can either let it define you, let in destroy you or you can let it strengthen you.

10. Our eyes are in front because it is more important to look ahead than look back.

11.Do you know why? We used pencil when we were young. but now we use pens? Because mistakes in childhood can easily be erased , unlike now



WISHING EVERYONE A PROSPEROUS 2016

Tuan Baru - Buku Biografi Muhammad bin Abdullah

Assalamualaikum- ingat tak last week saya buat satu segmen kecil untuk mencari pemilik baru buku Biografi Muhammad bin Abdullah  di SINI . Segmen sudah pun berakhir pada 30/12/2015 jadi terlebih dulu saya nak ucap terima kasih dan tahniah kepada semua yang sudi join untuk menjadi pemilik baru buku tu..memandangkan buku pun ada satu tentulah seorang je yang dicari..nak tau siapa pemilik baru yang bertuah tu -  SILA KLIK BANNER di bawah ye ^^

http://mrdoctorspeaking.blogspot.my/

Kepada pemilik baru - sila kirimkan maklumat seperti - NAMA . ALAMAT . CONTACT NO .untuk urusan perghantaran buku ke alamat email bawah ni okeh ^^

rusmeyati@gmail.com

Urusan pengeposan akan dilakukan  serentak bersama kiriman cenderamata untuk VIP Blogger Nov/Dec bertuah dari segmen INI yang tamat kontrak pada 31/12/2015 jam 11.59-^^

Wednesday, 30 December 2015

Year End + New Year Giveaway? By Aynal M

Assalamualaikum semua.. rasanya belum terlambat lagi nak join GA by Aynal M ni. Due date 16 Jan 2016. Ada banyak masa lagi tapi takpe kita join siap2 sementara tengah free ni. Jom sesiapa free tu boleh join sekali sambil2 boleh berkenalan dan blogwalking . Syarat senang je KLIK BANNER dulu dan baca k.


So I'm tagging these 3  cute  blogger : fanrdhLissa . Hana . kalau sudi boleh lah join ye. hehehe ^^
 

 

Oh Trending 2015

Ada 12 minuman dan makanan yang trending sepanjang tahun 2015 . Tapi bukan la semuanya saya dah cuba. Ada satu atau dua je. tu pun secara kebetulan  beberapa bulan yang lepas. Paling baru ni saya minum pirate coffee  perisa hazelnut. sedaplah juga.kalau korang hashtag pirate coffee kat ig ni bersusun la keluar nanti. kata trending kan..huhu ^^


Korang boleh juga tengok list 11 lagi yang trending kat SINI. Dalam banyak2 tu saya teringin nak makan NASI KAYA. Untungla orang Manjoi boleh makan nasi kaya ^^. mungkin nasi biasa , kita boleh makan je kat sini.. tapi sisi lain tentu ada istimewanya kan..

Superfoods for Glowing Skin 2

Assalamualaikum..
sehari lagi nak masuk tahun baru 2016 masehi kan. so selamat tahun baru kepada semua rakan blogger saya. Tahun baru bermaksud bertambah segalanya...so apa sahaja yang bertambah. semoga semuanya membawa kita BERTAMBAH DEKAT denganNYA.

Jadi sempena tahun baru ni kita share makanan terbaik untuk dapatkan glowing skin.. mana tahu ada yang nak kawin /tunang/ cari teman baru/ nak keyakinan dan nak kekalkan kesihatan dan kecantikan. Menurut Kimberly Snyder author of The Beauty Detox Solution, ada 6 makanan terbaik untuk kulit cantik. These 6 powerful superfood will give us complexion beauty inside out. tak caya cuba amalkan dulu k.

SEAWEED
Bersifat anti radang.. so secara tak lansung akan bantu kurangkan masalah jerawat , jeragat dan kulit kusam. 


FIGS
Ni antara makanan terbaik yang dah tertulis dalam Al-Quran. tapi rata2 orang kita jarang amalkan mungkin sebab susah nak dapatkan di sini kecuali yang kering .. Kalau korang nak tahu, tiny seeds in figs are packed with plenty of nutrients that helps to cleanse our digestive tract dari toksin dan mukus..hasilnya kulit akan memancar. so pastikan sistem pencernaan sentiasa sihat dan bersih. Cuba hayati sikit doa ni.

"ngufranaka alhamdulillahhillazi az'haba a'nil  a za wa'afa'ani"
aku memohon keampunanMu ya Allah. segala puji bagi Allah yang telah menghilangkan kekotoran dariku dan menyihatkanku.

Doa keluar tandas je ni. sekarang faham tak betapa pentingnya kebersihan sistem percernaan? kalau tak membuang berhari tu maknanya kita simpan benda kotor/toksin dalam badan.. so kulit muka akan dapat tempiasnya.




SWEETPOTATO
haaa.. this food has the skin brightening combo of vitamin A and C which help neutralise free radicals. dah la sedap.. rebus boleh nak buat pie/ cake dan macam2 jenis masakan. ^^sweet potato ni ubi keledek lemak manis yang isinya warna oren tu. kita selalu nampak orang buat keledek goreng je kat malaysia ni.


CUCUMBERS
timun femes jugak untuk glowing skin. High in vitamin B and electrolytes.Orang cakap timun tu sejuk perempuan tak elok makan.. tapi timun tu sebenarnya bagus dimakan sebab timun ni build skin radiance from within. so tak cukup tampal muka kita makan banyak sikit timun ye. ^^


ACAI
Dalam banyak2 buah berries yang ada, acaiberries antara keturunan berries paling tinggi antioxidants yang membolehkan ia menjadi salah satu superfood for brightening terutamanya untuk kulit yang kusam2 tu. tapi sini nak makan acai memang kos la juga. nak lagi senang makan vitamin E je .



SPADELEAF
Sayur ni nama saintifiknya Centella asiatica dijadikan sebagai salad . kalau amalkan makan ni kulit akan lebih glowing sebabnya pegaga ni bagus untuk melancarkan peredaran darah ,aliran darah sihat akan naikkan seri wajah.^^ bagus untuk hilangkan jeragat dan kulit kusam. untuk rendahkan kolesterol dan banyak lagi. kesimpulannya amalkan makan pegaga sebagai ulaman ye.


HAPPY NEW YEAR 2016

Saturday, 26 December 2015

Satu Dua Tiga Empat

SATU..Kasih yang abadi...Tiada tandingi..DIA yang satu...
DUA..Sayang berpanjangan ..membawa ke Syurga ..Kasihnya Ibu...
TIGA ..Lapar dan Dahaga ..rela berpayahan.. setianya Ayah...
EMPAT.. mudah kau ketemu..berhati selalu..beza antara kasih dan kekasih..

Teringat kan lagu ni bila terbaca satu kisah yang sedang viral.. taknak cerita kat sini pasal apa.. cuma yang ada hanyalah keinsafan dan sentap.... semoga kita selalu ingat bahawa ibu bapa kita tak boleh pilih..mereka anugerah.. baik atau buruk pun tetap ibu bapa kita juga.. dan sebagai ibu bapa juga ..anak itu amanah..kesilapan anak juga menjadi ukuran kekhilafan kita... errr tak tahu nak ulas lebih2.. semoga kita selalu sentiasa rasa tak selesa bila buat dosa.... supaya kita segera boleh muhasabah dan perbetul semula.. sebab tak semua yang jahat akan terus jahat dan tak semua baik akan terus baik. semoga keadaan sekeliling yang berlaku.. beri kita lebih pelajaran..ingatan teguran dan pilihan...Media sosial jika salah guna akan menampakkan lebih banyak sisi buruknya dari baik kan? 



Thursday, 24 December 2015

Segmen : Saya Nak Buku Biografi Muhammad bin Abdullah...

Assalamualaikum .. Sempena Maulidur Rasul ni saya dengan ikhlas hati nak BAGI satu buku kepada seseorang yang bertuah. sebenarnya buku ni buku saya.. kisahnya saya beli buku ni . dipinjam orang. kemudian hilang pula. bila dah hilang saya redha dan sebab sayangkan buku ni saya pergi cari dan beli yang baru. kemudian orang yang hilangkan tu pergi pula beli buku baru untuk saya ( tanpa pengetahuan saya untuk diganti ) dan dia beli juga untuk dirinya ..so bila dia bagi buku kat saya.. saya ada DUA buah buku ni. so saya nak bagi SATU kepada sesiapa yang bertuah untuk jadi pemilik baru buku ni ( buku masih macam baru beli ).Saya tak tahu nak hurai  istimewanya buku ini. baca dan hayati sendiri ..:)


Rasanya mungkin ramai yang dah ada buku ni kan.. sesiapa yang takde buku ni bolehlah join segmen ni..syaratnya mudah je..

1. Follower blog saya  :)
2. Komen di bawah post ni. 
Saya NAK Buku Biografi Muhammad bin Abdullah kerana .............................................................................................
( tak kisah berapa panjang pun korang nak tulis ) yang penting hanya di post ini..kat tempat2 lain tak diterima. segmen berlansung 24/12/2015 - 30/12/2015 sahaja.
3. Hanya seorang pemilik baru yang bertuah dicari dan pemilihan sepenuhnya dipilih oleh saya berdasarkan komen yang memenuhi kriteria tertentu. 

Bila kita sayang dan cinta seseorang. A-Z kita tahu tentangnya malah perkara yg kita tak pernah/tak biasa buat pun kita akan cuba buat dan praktik.. betul tak ? Siapa yang tak suka dirindui? Tiada yang lebih dirindui oleh Rasulullah Saw melainkan umatnya yang tidak pernah melihatnya tapi mencintai dirinya  :)  



 

10 Question from blogger _numigx

Assalamualaikum. pertama sekali dengan perasaan terharu bercampur sebak nak ucapkan terima kasih banyak2 kat blogger numigx sebab sudi tag akak . hehehe. sekarang game tag mengetag ni sedang in. bertuahlah kalau ditag. pastu silakan jawab soalan okeh. :) nak tau apa 10 soalan nya ..jom check it out :)



1. Explain yourself in one word and why?
Actually there are many words can define who we are ( personality and character ).satu perkataan macam tak cukup untuk mewakili keseluruhan..hehehe tapi takpe kita pilih satu je.. rasanya...i'm satisfied with eclectic- sebab paling senang untuk huraikan diri yang suka memilih/menetapkan elemen2 tertentu dari segala aspek tapi sebenarnya simple..

2. Which do you prefer, English or Malay?
Both  

3. What do you love to do in your free time?
Biasa busy..kalau free akan cari - buku/makanan/blog.

4. Do you like me?  
Ukhwah alam maya. tak suka tak yah follow kan.hehehe. suka semuanya insyaAllah :)

5. 7 Things you do before getting up from bed.
oo..sblm bangun dari katil ye..tengok jam dulu. mengeliat. tengok siling, tengok kiri  dan kanan. duduk. ikat rambut.

6. 3 kinds of people you hate most.
munafik, tak amanah , banyak alasan..

7. Do you like birthdays and why?
biasa2 tapi terharu kalau ada sesiapa yang ingat without any reminder from FB.
 
8. How many people you do remember their birthdays?  
dalam 20 orang kot.. atau mungkin lebih..:)

9. What kind of movie do you prefer and why?  
rasanya suka serious movie than amusing movie because the serious movie have the ability to make people think .

10. 10 band names you love most.
Greenday? coldplay? tak kisah apa band yang penting lagu sedap dan lirik yang mendalam..hihihi

sekiannnn..:)
buat masa ni belum terdaya nak tag sesiapa lagi sebab belum pikir soalan ..nanti ada soalan akan diupdated k.hehehe :)

Tuesday, 22 December 2015

Segmen | Pencarian Bloglist Jan - Jun 2016

Ada lagi segmen pencarian bloglist. kali ni dari Jan - Jun 2016 maknanya 6 bulan la kan. so jom ramai2 manfaatkan peluang yang diberi. eratkan ukhwah dan tambahkan traffic blog . :) Syarat sangat mudah. KLIK BANNER k .

http://hanyadihatiku.blogspot.my/2015/12/segmen-pencarian-bloglist-jan-jun-2016.html


Selamat bersegmen semua :)

 

Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016

Bermula tahun depan, azhafizah.com akan update bloglist 2 bulan sekali. So dengan itu, 2 bulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika berminat untuk masuk dalam bloglist , bolehlah sertai segmen ni ye. Kelebihannya sertai segmen dapat blogwalking dan tambah traffik blog. Kalau dapat masuk bloglist, mungkin akan tambahkan traffik juga. Mudah mudahan.

Klik banner untuk sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016
http://www.azhafizah.com/2015/12/segmen-bloglist-azhafizahcom-jan-feb.html

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan blog melalui random.org.


TAMAT : 30 DISEMBER 2015

Monday, 21 December 2015

Alhamdulillah dapat FREE Rexona Freshprotect Kit .

Assalamualaikum..Alhamdulillah x 3 ..gembira sangat ni..hari Jumaat lepas saya terima FREE Rexona Freshprotect Kit . Sebenarnya saya tak terpikir pun akan terima apa2 kiriman sebab saya tak order apa2 pun secara online.. tapi kot2 lah hadiah GA yang sampai sebab memang ada menang GA..dapat pula kotak biru berbalut bubble plastic and consignment note ..rupanya dapat reward sebab dah selesaikan salah satu Big Mission dalam WOOP . nak tahu apa big mission yang saya buat? tangkap gambar diri sendiri dan gambar tu buat profile pic dalam woop. hehehe. 



Tengok kotak atas ni.. cantik kan..berbunga2 hati waktu ni..tapi isi dalam belum tahu lagi jadi bedebar la jugak nak buka..tarraaaa....


Ni dia..ada sepasang spray Rexona. satu untuk lelaki dan satu untuk perempuan. kandungan setiap satu botol spray ialah 150ml. kalau beli kat kedai sebotol harganya dalam Rm11.90 - Rm12.90. Tapi dah dapat 2 botol macam ni FREE siapa tak gembira kan. Bau memang wangi dan segar kalau nak jalan2 dan kesana kemari yakin tu lebih la sikit..macam Scha tu..hehehe..saya dah guna sehari dua ni. memang puashati bau segar yang tahan lama dan memang selesa sebab kering. Bila berpeluh tu tak rasa melekit.  korang pun boleh cuba. info lanjut rexona ada kat SINI. kalau nak join WOOP boleh ke SINI



Sunday, 20 December 2015

Segmen Encik Kidal 2.0

Assalamualaikum. bulan december ni meriah dengan pelbagai segmen dan giveaway. salah satu anjuran blog ENCIK KIDAL. walaupun bulan ni saya agak sibuk sikit tapi tetap nak update apa yang boleh. so kita ramai2 join dan support segmen ni k. 

http://perantaumasa96.blogspot.my/2015/12/sengmen-bloglist-encik-kidal-20.html


dalam segmen anjuran zahir ni salah satu syaratnya ialah jawab 3 soalan mudah. so jom jawab soalan Zahir.

Kenapa dan sejak bila korang jadi blogger?
Sejak 2009 kot. mungkin juga hujung 2008. tak ingat dah. waktu tu jumpa blog hanis zalikha dan follow blog hanis antara yang terawal dan dia belum dikenali kecuali dikalangan blogger. tapi masa tu berblog lebih kepada suka2 semangat nak belajar dan celikkan diri sendiri dengan ilmu baru. so kebanyakan blog sebelum ni lebih kepada testing dan syok sendiri.sekarang masih belajar dan terus belajar :) terutamanya penulisan kreatif :)
 
Macam mana korang boleh dapat banyak idea untuk di update?
Idea selalunya berdasarkan pengalaman hidup sendiri@orang lain , pembacaan dan dari dalam diri sendiri ( apa yang kita sendiri mahu/cari ). bergantung kepada keadaan dan mood juga. buat segmen ada Q & A  macam ni pun idea juga. :)

Berapa lama masa yang korang ambik nak tulis satu entry? 
Tak tentu. bergantung kepada jenis entry.

Tag  Sofie dan Lissa 

Friday, 18 December 2015

putus cinta? janganlah sedih..

bila Allah berikan kepedihan dan kesakitan dalam bercinta.bukan untuk kita tidak mempercayai cinta sesama manusia TETAPI untuk memujuk kita agar merasai cintaNya yang lebih tulus dan berharga.


tengok burung ni. kemain dah patah hati dah tu.. haaa jangan macam ni aaa. esok diri sendiri juga yang sakit. heehhe.. :)   

Ada kaitan skip sarapan dengan gemuk dan kurus ? boleh baca akibatnya di SINI SINI SINI

Tuesday, 15 December 2015

4 hari marathon blogwalking

assalamualaikum . alhamdulillah berjaya tamatkan cabaran untuk diri sendiri blogwalking ke blog rakan-rakan blogger sebanyak 389 orang dalam masa 4 hari. lega masa ni internet agak laju dan kalau tak  nanges dah. sebenarnya dalam list ada 403 blog yang saya follow tapi hanya tinggal 389 setelah proses penyingkiran . sebab utama penyingkiran kebanyakan blog2 ni  dah tak wujud lagi. atau lebih mudah blog dah delete dan ada juga satu atau dua blog yang hanya untuk invited reader sahaja. mungkin terlalu privacy untuk kongsi. so deleted dari list mungkin lebih baik. :)



peluang menang wang RM3000 sila ke cabaran APAKAH 2 KOMBINASI MAKANAN PALING EPIK jangan lepaskan peluang  sebab cabaran peringkat pertama ni tamat pada 27 Dec 2015 ok. 
  

Sunday, 13 December 2015

apa salahnya kalau kaya

ini bukanlah luahan perasaan. ini hanya sekadar pandangan dan pendapat mungkin juga sedikit pengalaman . tak dinafikan kita jadi begini sebab faktor keliling yang telah mempengaruhi minda dan cara kita berfikir. sebagai contoh biasanya bila orang kaya  selalu berkait rapat dengan sombong dan berlagak .disebabkan kita tak suka perangainya lalu kita taknak jadi kaya sebab takut riak. ini adalah salah . adakah kita dengki dengan kekayaan yang dimilikinya? tentu tak kan? kita cuma tak suka kan perangainya. jadi lebih baik berdoa kamu juga akan kaya/menjadi kaya tapi yang bersyukur dan bertaqwa. senang kan? contoh lain. buat apa simpan emas banyak- banyak nanti kena bayar zakat . ini salah . hey takut kena bayar zakat? tanpa emas pun ada banyak cukai keliling pinggang perlu bayar tau! zakat membersih harta mendekatkan diri padaNya . untuk bangun ummah .tanda syukur juga ! kita islam tapi takut kene bayar zakat? boleh mundur berpanjangan kalau macam ni.sedih kan? 

Jangan berhenti berniaga walaupun sudah kaya, justeru kita berniaga bukan kerana keuntungan tetapi kerana Allah memerintahkan kita untuk memberi kebaikan. Perintah memberi kebaikan sebagai khalifah adalah tugas sepanjang hayat . 

tak kisah pun sebenarnya miskin atau kaya . yang penting bahagia . bagaimana dikatakan bahagia? jadilah  orang miskin yang bersabar dan jadilah orang kaya yang bersyukur . jika baca dari tulisan . untuk bersyukur nampak lebih mudah . betul tak?  bersabar itu  macam nampak  sukar berbanding bersyukur kan? sebab kita ni sebenarnya lebih mudah mengeluh dan hilang sabar sebab kita sendiri letakkan had dalam bersabar .dengan tekanan yang hebat begitu sulit menjadi benar2 sabar . bersyukur sebenarnya lebih mudah. tapi kalau semudah itu pun kita sukar melakukan...bayangkan je la akibat yang menanti. memandangkan siapa kita di sisiNya adalah berdasarkan ketaqwaan kita- maka memilih untuk jadi orang kaya yang bertaqwa tak ada salahnya. siapa taknak kaya didunia dan berjaya di akhirat kan. :)



Saturday, 12 December 2015

Senyum je la baca No.5

kalau saya senyum kat no.5 boleh kena tangkap ke. eh bila bekerja ingat Allah. kerja kan ibadah.jadi amanah dan jujur.perkara macam ni tak akan jadi.atau yang terbaik TIADA permintaan. Nah baca  SINI . SINI . SINI

Friday, 11 December 2015

untuk kaki makan memang sesuai

assalamualaikum. nah untuk kaki makan macam saya . satu nama tapi dengan 9 variasi berbeza dari citarasa malaysia barat dan malaysia timur.berani tak? korang tekan je la banner ni  :). Pilih sendiri dan pergi makan satu family k. hehe

http://rosnordin.sharethisstory.net/my-851726-8066?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=

Wednesday, 9 December 2015

diam! kalau tak nak kena kelar

assalamualaikum.. nah . saya tinggalkan gambar ni buat blogger buddies komen apa lah agaknya dialog yang mungkin sesuai dalam gambar ni. gambar saya ambil dari group wassup. comel dan lucu. korang boleh cuba.saja je ni untuk suka-suka..hahaha.. maklum zaman sekarang ni salah cakap masuk lokap. tukang report kena siasat. salah pemahaman kena kecam. salah post jadi viral.  . silap perhitungan merana badan.. macam-macam . mungkin ada idea lucu untuk gambar bawah ni..  :)  note: semoga selalu aman dalam kebenaran 


Monday, 7 December 2015

aktiviti : harap siap sebelum Tahun Baru 2016

bulan december ada pelbagai aktiviti/urusan yang perlu diselesaikan.. sebelum tu nak remind dari 25 orang ada 4/5 orang lagi blogger buddies dari segmen INI yang belum hantar maklumat diri. so jangan lupa ye. sebelum 25hb Dec 2015 ni sila emailkan maklumat. sekarang saya mula sibuk .mungkin sepanjang bulan ini dan tak kesempatan nak blogwalking dan tinggalkan komen . sibuk sebab eksaited sangat buat kerja ni. tapi ni mukadimah je dulu.


pastu ada banyak benda nak overhaul.. nanti dah siap kita tengok apa yang jadi k. hihihi.

Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Disember 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2016) - Season 3

assalamualaikum. segmen untuk mengisi slot  tahun 2016 ada yang dah keluar la.. saya dengan senang hati join . korang pun patut join sebab yang ini tiada pemilihan. siapa yang join akan masuk dalam bloglist seperti yang disebut tuan belog Luqman Zakaria. so jom ramai-ramai KLIK BANNER ye. :)

http://www.arepnakbebel.com/2015/11/phewit-nak-join-bloglist.html


Sunday, 6 December 2015

Pencarian Blog Terkemas 2015

Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join Tau!!

pesanan dari Om :
Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.
Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!

 Tag : Hanamiss Crown
 

Saturday, 5 December 2015

anda ditag? jom jawab 11 soalan

kena tag.. lama dah kot dari 30 november 2015. by the way thank you to riana sudi tag kita. ada jugak orang ingat kan.. so kena lah jawab 11 soalan ni. hehe

1. Warna kegemaran?
2. Fashion kegemaran anda?
3. Suka hias rumah ala-ala apa? sbb ape ?
4. Makanan kegemaran anda ?
5. Anda suka masak masakan apa ? kenapa ?
6. Bila kali pertama tengok wayang ? dengan siapa ?
7. Masa sekolah kebangsaan dulu adakah anda punyai kawan yang sangat rapat 
    sehingga sekarang ? sebutkan siapakah orangnya ?
8. Berapa lama dah terjebak dalam dunia blogging ni ?
9. Anda penggemar makanan manis atau pedas ?
10. Apakah first impression anda terhadap saya ?
11. Sejak bergelar blogger.siapakah rakan blogger anda yg paling anda kenali ?

 Nah ini jawapannya :) 

1. putih.hitam.kelabu.warna langit+tumbuhan+tanah.palepink sbg penyeri :)
2. simple but nice..hihi
3. frenchchic sentuhan englishvintage white.simple minimalis.menepati citarasa
4. apa sahaja yang sedap di tekak. asal bersih kekdah penghasilan a-z. 
5. makanan yang letak cili2.suka tgk orang makan pedas tapi masih tak 
    serik nak tambah lagi.hahha
6. masa tingkatan 4 dengan kawan baik 
7. sek. rendah ke tu. takde. :(
8. sejak 2009 kot. sebab saya ada blog dulu sebelum FB. haha zaman tak byk 
   tutorial online saya buat blog banyak refer buku yang dibeli di bookstore
   untuk edit dan sebagainya.blog merapu.on/off/delete dan ni blog terakhir. 
   dan paling lama bertahan.
9. both.
10. fokus dan teliti. kalau takde ni tak boleh jahit baju :)
11. takde kot sebab on/off blogging kan..pastu tukar2 nama plak sebab takut 
     kawan2 baca blog..haha.. 


So itu sahaja . harap berpuas hati . nak kena tag 11 orang plak ke? oh tu kemudianlah ye sebab nak siapkan soalannya dulu..hehehe



Anda sorang yang suke memasak masakan apa? kenapa?
Anda sorang yang suke memasak masakan apa? kenapa?



  • Warna kegemaran?
  • Fashion kegemaran anda?
  • Suke hias rumah ala-ala apa? sbb apa?
  • Makanan kegemaran anda? 
  • Anda sorang yang suke memasak masakan apa? kenapa?
  • Bilakah kali pertama anda tengok wayang? dengan siapa?
  • Masa sekolah kebangsaan dulu, adakah anda punyai kawan yang sangat rapat sehingga sekarang? sebutkan siapakah orangnya?
  • Berapa lama dah terjebak dalam dunia blogging nie?
  • Anda seorang penggemar makanan manis-manis atau pedas-pedas?
  • Apakah 1st impression anda terhadap saya?
  • Sejak anda digelar blogger nie, siapakah sahabat blogger anda yang paling anda kenali?
  • - See more at: http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/11/sebelas-soalan-tag-by-aynal.html#sthash.h3oajTLB.dpuf1



  • Warna kegemaran?
  • Fashion kegemaran anda?
  • Suke hias rumah ala-ala apa? sbb apa?
  • Makanan kegemaran anda? 
  • Anda sorang yang suke memasak masakan apa? kenapa?
  • Bilakah kali pertama anda tengok wayang? dengan siapa?
  • Masa sekolah kebangsaan dulu, adakah anda punyai kawan yang sangat rapat sehingga sekarang? sebutkan siapakah orangnya?
  • Berapa lama dah terjebak dalam dunia blogging nie?
  • Anda seorang penggemar makanan manis-manis atau pedas-pedas?
  • Apakah 1st impression anda terhadap saya?
  • Sejak anda digelar blogger nie, siapakah sahabat blogger anda yang paling anda kenali?
  • - See more at: http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/11/sebelas-soalan-tag-by-aynal.html#sthash.h3oajTLB.dpuf



  • Warna kegemaran?
  • Fashion kegemaran anda?
  • Suke hias rumah ala-ala apa? sbb apa?
  • Makanan kegemaran anda? 
  • Anda sorang yang suke memasak masakan apa? kenapa?
  • Bilakah kali pertama anda tengok wayang? dengan siapa?
  • Masa sekolah kebangsaan dulu, adakah anda punyai kawan yang sangat rapat sehingga sekarang? sebutkan siapakah orangnya?
  • Berapa lama dah terjebak dalam dunia blogging nie?
  • Anda seorang penggemar makanan manis-manis atau pedas-pedas?
  • Apakah 1st impression anda terhadap saya?
  • Sejak anda digelar blogger nie, siapakah sahabat blogger anda yang paling anda kenali?
  • - See more at: http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/11/sebelas-soalan-tag-by-aynal.html#sthash.h3oajTLB.dpuf