Monday, 14 March 2016

Happy Monday

Assalamualaikum..hi everyone. Letih lemau dan mengantuk lagi sebab hari Isnin? Kalau nak tidur lagi kita tunggu antara pukul 12 ke pukul 1pm nanti. Waktu macam ni dapat lelap 5-10 minit pun dah cukup puas dan bermakna. Tengok arnab ni bermalas-malas tidur pukul 9am. "Waktu tuan dia nak bagi makanlah dia nak bermalas-malas pulak"...

Gambar Hiasan

Gambar Google je

Pagi jangan lupa sarapan ..kalau mata letih memanjang cuba minum kopi atau teh. Bantu cegah mengantuk malah lebih fokus bila bekerja/studi lebih-lebih lagi yang nak hadap komputer berjam-jam. 


Ceriakan hari dan hidup korang selalu okeh. Kalau tak mampu nak ceriakan diri sendiri kita ceriakan orang lain dulu. Bila tengok orang lain ceria. InsyaAllah kita rasa bahagia dan gembira. Eh kalau join GA boleh buat orang ceria dan gembira... elok juga kalau korang Join GIVEAWAY by Ros Nordin tu ..hee :)


20 comments:

  1. Ceria Ceria untuk kita kita aje... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ceria ke tak tu SS

      Delete
    2. SS ceria tu baju hari-hari dia :)

      Delete
  2. Assalamualaikum ros..
    Seronok baca blog kawan2.. Menambahkan aura positif dalam diri, alhamdulillah..

    Pagi sblm mulakan tugas rutin harian saya mesti minum secawan coffee panas. Kalau tidak mengantuk & langsung tak boleh buat kerja.. Silap haribulan migraine.

    Okay, have a wonderful day Ros.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm.. TQ LZ =)
      Sama kita kalau x ada kopi jadi lemau sikit .hihi

      Delete
  3. dah lama tak minum kopi XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dik kamu kena banyak minum susu lah.. bantu kurangkan gastrik.. sesekali boleh gak...semoga sentiasa sihat-sihat sahaja k..

      Delete
  4. baru tau ada buat GA..nk g terjahlah :)

    ReplyDelete
  5. Dulu masa PC kerja...bila ngantuk bangun pergi kacau kawan kawan...hilang ngantuk sambung buat kerja...hihi...kawan kawan lain pun sama...bila mereka ngantuk mula la buat lawatan dari meja ke meja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul gak ni. salah satu aktiviti kalau ngantuk...kacau orang....penah buat masa studi dulu.. tak boleh studi sebab ngantuk bangun pegi kacau kawan yg studi ..biar sama2 tak studi..hihi

      Delete
  6. Petang nanti nak minum kopilah. Haha
    Dah join GA tuuu!! Saja nak bgitau. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah petang ni Ana..boleh mengopi..
      Ye akak tau dah ada Ana Fatihah di situ..kihkih

      Delete
  7. ada adaaa :) dah join :) Takmo lemaolemao . hehe

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan kak.. =) hehe aina pulak jenis yg tak blh minum kopi. Dok bantai hot choc je bila rasa lemau lemau.. segar sikit mata bila pekena air panas. =)

    ReplyDelete
  9. tak sabaunya nak dengar senarai pemenang pulak....huhuhu
    lama dah raa tak lepak sini...
    ^_^!

    ReplyDelete
  10. Memang hari isnin memang mengantuk je memanjang. Sebab isnin kan. hahaha. kalau dah ngantuk tak tahan memang perlu ambil kopi/ tea. Tapi cik na ambil tea je. sebab cik na tak minum kopi.Tea punn sedikit sbyk membantu la. tapi bergantung pd jenis tea. sebab tea banyak manfaatnya bergntung pada jenis tea itu sendiri.

    ReplyDelete
  11. Happy Monday sis. ☺ Tulah, breakfast sangat penting kan. Tak pernah skip breakfast kita setakat niy. Yes coffee kebelakangan niy baru minat and jadi favourite kt coffee. ♥

    ReplyDelete
  12. Saya memang suka coffee. Tak mulakan hari dengan kopi rasa macam ada yang tak kena je :)

    ReplyDelete